Παρά την μεγάλη πτώση στις τιμές πετρελαίου οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα 

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς μπορεί να μειώνονται, αλλά στην χώρα μας η βενζίνη παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα η τιμή του πετρελαίου μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η κατάρρευση αμερικανικών τραπεζών και οι μεγάλες ανησυχίες για διάχυση της τραπεζικής κρίσης έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών.

Όπως προκύπτει, μέσα σε δέκα μέρες η τιμή του πετρελαίου (Brent) έπεσε από τα 86,18 δολάρια/βαρέλι στα 74,70 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες που αγγίζουν το 15,3%. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου αυξήθηκε κατά 74 σεντς ή 1,1%, κλείνοντας στα 68,35 δολ. το βαρέλι, ενώ την Τετάρτη είχε κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Δεν πέφτει η τιμή στα πρατήρια

Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ήταν το τελευταίο διάστημα ισχυρές, οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα δεν ακολούθησαν τις πτωτικές τάσεις προκαλώντας αγανάκτηση στους οδηγούς.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Επόμενο άρθροΠτώχευσε και η SVB Financial Group μητρική της Silicon Valley Bank