Πανυγειονομική Κινητοποίηση των ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 20/10/2022

Όπως έκανε γνωστό η ΠΟΕΔΗΝ, διοργανώνει Παναττική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, την Πέμπτη 13/10/2022 στις 10:30πμ με θέματα:

– Προετοιμασία Απεργιακής Κινητοποίησης
– Ενημέρωση επί του Διεκδικητικού Πλαισίου

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου:

«Διεκδικούμε: Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων».

Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι: «αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ), στηρίζει την Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, καθώς και τη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 8:30πμ, στην πλατεία Μαβίλη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας, με αιτήματα:
▪ Αυξήσεις μισθών
▪ Ένταξη στα ΒΑΕ
▪ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
▪ Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων
▪ Ισχυρή Δημόσια Υγεία – Πρόνοια
▪ Χρηματοδότηση ΕΣΥ
▪ Άρση αναστολών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών», τόσο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, ώρα 8:30πμ όσο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας».

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Άνδρας με σφαίρα στο πόδι έφτασε περπατώντας στο Κέντρο Υγείας Μοιρών
Επόμενο άρθροΕΟΦ: Απαγορεύει τη διάθεση και διακίνηση προϊόντος αφαίρεσης ημιμόνιμου βερνικιού