Πάνω από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την Μαριούπολη – Ανοίγουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Δήλωσε επίσης πως επιτεύχθηκε συμφωνία για τη δημιουργία δέκα ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι από πόλεις και χωριά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Τόνισε παράλληλα ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από την Μαριούπολη θα πρέπει να το κάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα ότι μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό πολιορκία.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της.

 

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε: «Ο πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια..»
Επόμενο άρθροΣτη ναυτική βάση της Σούδας το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»