Από τύχη γλύτωσαν τον τραυματισμό οι επιβάτες λεωφορείου της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) την Παρασκευή όταν τμήμα της εσωτερικής οροφής του οχήματος αποκολλήθηκε και έπεσε στον διάδρομο.

Ευτυχώς το λεωφορείο ήταν από τα διπλά αρθρωτά οχήματα με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο δρομολόγιο να μην έχει όρθιους επιβάτες ώστε να κινδυνεύσουν.

Το περιστατικό έγινε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στις Τζιτζιφιές σε λεωφορείο που ανηκει στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 040 Πειραιάς – Σύνταγμα. Στο όχημα εκείνη την ώρα επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο οδηγός σταμάτησε το δρομολόγιο στην οδό Θησέως, κατέβασε τους επιβάτες και οδήγησε το λεωφορείο στο υπόστεγο για επισκευή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Έθνους», το όχημα επανήλθε στην κυκλοφορία περίπου 1 ώρα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι ο στόλος των λεωφορείων στη χώρα μας έχει έναν από τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας στην Ευρώπη και αγγίζει σχεδόν την 20ετία. Πολλά από τα οχήματα έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ διαρκώς δίνονται παρατάσεις για την συνέχιση κυκλοφορίας οχημάτων, τα οποία θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία Τεμπών: Τι προβλέπει η νομοθεσία για την αποζημίωση των επιβατών σε περίπτωση σιδηροδρομικoύ δυστυχήματος;
Επόμενο άρθροΣαλαμίνα: Έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα και πνίγηκε