Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε γενική απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας προχωρούν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, τα συνδικάτα, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ανατιμήσεων σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της απεργίας, τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Ο ηλεκτρικός, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 9.00 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα.

Το μετρό, θα κινηθεί από τις 9:30 το πρωϊ έως και τις 3 μετά το μεσημέρι.

Το τραμ, θα εκτελεί δρομολόγια από τις 8 το πρωϊ έως τις 10 το βράδυ.

Τα λεωφορεία, θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 9 το πρωϊ και 9 το βράδυ.

Tα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τη λήξη της.

Oι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο 
εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, η απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε η αγωγή που κατέθεσε η Διοίκηση του Οργανισμού ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού στην αυριανή 24ωρη απεργία. Σημειώνεται ότι, το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τα τρένα και ο Προαστιακός, θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 5 το απόγευμα.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης. Στην κινητοποίηση, θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΈφερναν λαθραίο οινόπνευμα από τη Βουλγαρία – Το διοχέτευαν σε ποτοποιίες
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ” ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ” ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ