Πάμε για άνοιγμα καταστημάτων με click in shop – Τι θα γίνει με τα σχολεία.

Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αναμένεται να ανάψουν το «πράσινο φως» που αναμένουν οι καταστηματάρχες για να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Το πιθανό αυτό άνοιγμα, όμως, θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους ως προς τον τρόπο λειτουργίας.

Click away για το σύνολο των επιχειρήσεων, που θα μπορούν να εξυπηρετούν καταναλωτές στο εξωτερικό τους ύστερα από ραντεβού, και click in shop για τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και της χρυσοχοΐας.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι καταναλωτές θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος και να δοκιμάσουν τα προϊόντα που επιθυμούν. Φυσικά, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, θα επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων – ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος – αλλά και θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που θα μπορεί κάθε καταναλωτής να είναι στο κατάστημα.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο οι αγορές να γίνονται στον τόπο κατοικίας, για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, με αποστολή sms με τον κωδικό 2, που θα έχει ισχύ τριών ωρών.

Προηγούμενο άρθροΦλώρινα: Κλειστά νηπιαγωγεία και δημοτικά λόγω χιονόπτωσης
Επόμενο άρθροΟ “Λέανδρος” έφτασε στη Βόρεια Ελλάδα – Σε ετοιμότητα Περιφέρεια και δήμοι της Θεσσαλονίκης