Π. Φιλιππίδης στον Focus FM: Δεν είμαστε βιώσιμοι-Χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια για να αντέξουμε – HXHTIKO

Για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα της χώρας την περασμένη Κυριακή μίλησε μεταξύ άλλων στον Focus FM ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε ότι περίπου «το 90% των καταστημάτων δεν άνοιξε, παρά μόνο κάποιες πολυεθνικές και αλυσίδες».

«Εμείς φωνάζουμε εδώ και χρόνια. (…) Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταλάβει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προς το άνοιγμα των Κυριακών. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν υπήρχε μία περίπτωση να κερδίσει η αγορά από αυτή την ιστορία, κανείς δεν θα σταματούσε τους εμπόρους από το να ανοίξουν τα καταστήματά τους» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξεις το μαγαζί σου την Κυριακή. Όταν ταλαιπωρείσαι όλη την εβδομάδα και δεν υπάρχει τζίρος, την Κυριακή περιμένεις χρήματα;».

«Δεν είμαστε βιώσιμοι. (…) Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια από την κυβέρνηση για να μη χαθεί κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης εκφράζοντας το φόβο ότι «εάν δεν βοηθηθούμε, θα υπάρξει ένα ντόμινο λουκέτων».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου ΕΣΘ εδώ:

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή o Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Επόμενο άρθροΠροανήγγειλε την παραμονή του στην Ατλέτικο ο Σουάρεζ