“Θυσιαζόταν για σένα, έσωσε από το θάνατο ακόμη και ανθρώπους που δεν τον είχαν επικαλεστεί» ΗΧΗΤΙΚΟ π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης για τον Άγιο Παΐσιο

«Πήγαινες να συναντήσεις τον Άγιο Παΐσιο με ένα τόνο βάρος στην καρδιά σου και έφευγες ανάλαφρος σαν πουλάκι. Είχε αυτό το χάρισμα… είχε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Θυσιαζόταν για σένα και σε βοηθούσε πραγματικά» είπε συγκινημένος στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης.

Ο πατέρας Αρσένιος Βλιακόφτης, μοναχός στη Μονή Αγίου Αρσενίου στο Βατοπάιδι στην Ορμύλια Χαλκιδικής μίλησε για τον Άγιο Παΐσιο τον οποίο γνώρισε στο τέλος της δεκαετίας του 70 και για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του.

«Φιλότιμο ήταν η λέξη που τον χαρακτήριζε. Αισθανόσουν ζεστασιά κοντά του, παρόμοια με αυτή που νοιώθουμε όταν βρισκόμαστε κοντά στους γονείς μας και ταυτόχρονα δέος… Είχες την αίσθηση πως έχεις δίπλα σου έναν Άγιο. Η αγάπη του ξεχείλιζε και την αισθανόσουν… δεν περιγράφονται με λόγια αυτά τα συναισθήματα. Όσοι δεν τον γνώρισαν μπορούν να το κάνουν μέσω των βιβλίων του αλλά και πέρα από τα βιβλία είναι και η σχέση που έχουμε μέσα από την προσευχή. Οι Άγιοι είναι πάντα δίπλα μας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να τον επικαλεστεί, είναι τόσο συγκινητικό να διαβάζει κανείς για περιστατικά από το βίο του, όπου παρεμβαίνει θαυματουργικά και σώζει από θάνατο από αρρώστιες ανθρώπους που δεν τον γνώριζαν, που δεν τον είχαν επικαλεστεί».

“Κάηκαν τα πάντα εκτός από τον σκούφο του Αγίου”

Κατά την διάρκεια της εκπομπής μοιράστηκε με τους ακροατές του Focus FM μια συγκλονιστική εμπειρία και ένα… θαύμα του Άγίου Παΐσίου ο κ. Λάμπης Τσεπλετίδης που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών ιδιωτικών έργων.

Ακούστε εδώ όλα όσα είπε ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης:

Ακούστε εδώ τη συγκλονιστική εμπειρία που μοιράστηκε μαζί μας ο κ Λάμπης Τσεπλετίδης:

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος στον Alpha: Ο κόσμος αντιδρά, έρχεται πείνα
Επόμενο άρθροΚρικόρ Τσακιτζιάν για εκλογές: «Αν ο Πρωθυπουργός δεν εξαντλήσει την τετραετία και εφεύρει οποιοδήποτε λόγο για να κάνει εκλογές τότε είναι φαιδρός» ΗΧΗΤΙΚΟ// Focus FM