«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος σε ολόκληρη την Ευρώπη, και προφανέστατα και πιθανότατα και στη χώρα μας… Λύση είναι τα εμβόλια. 1ον πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε. 2ον τα εμβόλια είναι ασφαλή. Έχουν γίνει δισεκ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη και εκατ. στη χώρα μας με απειροελάχιστες επιπλοκές. 3ον οι μη εμβολιασμένοι και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πολύ πιθανόν, για να μην πω σίγουρα, μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Προειδοποίησε μάλιστα πως θα επιβληθούν lockdown σε όσες περιοχές υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

«Όπως είχαμε ξαναπεί πολύ πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυτό ισχύει και τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Για να μην επιστρέψουμε σε γενικευμένα lockdown και τέταρτα κύματα η λύση είναι τα εμβόλια. «Είναι στο χέρι μας, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους».

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: «Τρέχουν» οι αιτήσεις – Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση
Επόμενο άρθροΚαταγγελία ΠΟΘΑ για την ταινία του Μπαντέρας που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη: Θα την πληρώσουμε με κρατικό χρήμα και ούτε προσωπικό από την χώρα μας θα χρησιμοποιήσει, ούτε θα μας διαφημίσει στο εξωτερικό