Ουρουγουάη: Δικαστική απόφαση αναστέλλει τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 13 ετών- Δεν δόθηκαν τα έγγραφα που ζητήθηκαν από την τη Pfizer

Την αναστολή των εμβολιασμών για τον COVID των παιδιών κάτω των 13 ετών αποφάσισε δικαστήριο της Ουρουγουάης με το Υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με την washingtonpost το δικαστήριο είχε ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια και τη σύνθεση των εμβολίων καθώς και έγγραφα σχετικά με συμβόλαια που υπογράφηκαν με τους κατασκευαστές εμβολίων, τόσο από τις αρχές της χώρας όσο και από τη Pfizer. Τα έγγραφα δεν δόθηκαν όποτε όπως ανακοινώθηκε τα εμβόλια για αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα μέχρι νεωτέρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστή και να ασκήσει έφεση. Για το λόγο αυτό, από σήμερα, τα εμβόλια για αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα μέχρι νεωτέρας. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται και άτομα άνω των δεκατριών (13) ετών μπορούν να λάβουν το εμβόλιο».

 

Προηγούμενο άρθρο«Θα κινδυνεύσουν ασθενείς από τις τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων – Από την πολιτεία δεν γίνεται καμιά προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα… προφανώς βολεύονται οικονομικά» ΗΧΗΤΙΚΟ Δ.Ευγενίδης στον Focus FM
Επόμενο άρθροΆλλοι δύο ξαφνικοί θάνατοι στην Κρήτη