Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι η πόλη Μακάριβ είναι στα χέρια τους

Φωτογραφία Αρχείου

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του ουκρανικού στρατού, οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν την πόλη Μακάριβ, μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου στην Ουκρανία.

Σε μια ενημέρωση που παρείχε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχοι είπαν ότι οι δυνάμεις του απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη.

«Λόγω της αντεπίθεσης… ο εχθρός αναγκάζεται να υποχωρήσει. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις ηρωικές ενέργειες των υπερασπιστών μας, η κρατική σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακάροφ, ο εχθρός απορρίφθηκε», ανέφεραν.

Η υποτιθέμενη νίκη έρχεται τρεις ημέρες μετά από μια ρωσική επίθεση με όλμους που έπληξε την πόλη και σκότωσε επτά ανθρώπους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Προηγούμενο άρθροΑ.Λαυρέντζος: «Αν η Ελλάδα υποκύψει και προχωρήσει σε ακρωτηριασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων τότε τίποτε δεν μας εξασφαλίσει ότι θα σταματήσει αυτός ο εκβιασμός της Τουρκίας».
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων