Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες – Ο Ζελένσκι καλεί σε διαδηλώσεις κατά της Ρωσίας

Σχεδόν ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τις πολεμικές επιχειρήσεις να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας. Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ (ανατολικά) οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες δέχονται πυρά, ανέφεραν οι ουκρανοί στρατηγοί. Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, οι μάχες επικεντρώνονται στη Ρουμπίζνε (60.000 κάτοικοι), στη Σεβεροντονιέτσκ (100.000) και στην Ποπάσνα (20.000). Βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Εικόνες από την κατεστραμμένη Μαριούπολη κάνουν το γύρο του κόσμου. Το ουκρανικό nexta δημοσίευσε ένα οδοιπορικό στην πόλη που έχει καταστραφεί από άκρη σε άκρη και έχει σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης και της ρωσικής βιαιότητας.

Σε νέο διάγγελμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να διαδηλώσουν δημόσια, σήμερα, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του. Ζήτησε και πάλι την αποφασιστική βοήθεια της Δύσης ενάντια στη Ρωσία.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή. Βγείτε στις πλατείες και στους δρόμους σας για να σας δουν και να σας ακούσουν όλοι», παρότρυνε. «Φωνάξτε ότι οι άνθρωποι μετράνε, η ελευθερία μετράει, η Ουκρανία μετράει», συνέχισε.

«Η Ρωσία άρχισε πόλεμο εναντίον της ελευθερίας», πρόσθεσε, επιχειρηματολογώντας ότι η Μόσχα «προσπαθεί να συντρίψει την ελευθερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εμπρησμός σε όχημα courier
Επόμενο άρθροΠούτιν: Με ρούβλια η πληρωμή στο φυσικό αέριο – «Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις δηλώσεις