Ουκρανία: Κήρυξη γενικού αντιαεροπορικού συναγερμού – Προειδοποίηση για ρωσικές εναέριες επιθέσεις σε όλη τη χώρα

Με πολλές πόλεις της Ουκρανίας, ανάμεσά τους και το Κίεβο, να βρίσκονται υπό ρωσικό κλοιό, σε κατάσταση συναγερμού φαίνεται να μπαίνει όλη η χώρα και οι επόμενες ώρες προμηνύονται εξαιρετικά κρίσιμες.

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν κατάσταση αντιαεροπορικού συναγερμού σε ολόκληρη την χώρα ενώ ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα για 36 ώρες, από σήμερα το βράδυ στις 20:00, λόγω των «επικίνδυνων και δύσκολων στιγμών» που ζουν οι κάτοικοί της.

«Από σήμερα» στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Κίεβο, ανακοίνωσε στο Telegram ο Κλίτσκο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε στόχος πολλών βομβαρδισμών σήμερα το πρωί. «Σήμερα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή», τόνισε ο ίδιος. «Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε το Κίεβο, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το σύμβολο και την προκεχωρημένη βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης», σημείωσε ο Κλίτσκο.

Προηγούμενο άρθροΕΛΑΣ: Επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας κατά του οργανωμένου εγκλήματος
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης στη γέφυρα «Μυτιληνάκια» επί της οδού Μοναστηρίου