Ουγκάντα: Ιπποπόταμος κατάπιε και στη συνέχεια έφτυσε ζωντανό ένα 2χρονο αγόρι

Ένα δίχρονο αγόρι κατάπιε και έφτυσε ένας ιπποπόταμος ενώ έπαιζε κοντά στο σπίτι του δίπλα σε μια λίμνη στην Ουγκάντα.

Ο σφίχτηκε στο στόμα ενός ιπποπόταμου περίπου 800 γιάρδες μακριά από την άκρη της λίμνης Edward.

Ο ιπποπόταμος «άρπαξε… το αγόρι από το κεφάλι και κατάπιε το μισό σώμα του», είπε η αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Αλλά ένας γενναίος ντόπιος, ο Chrispas Bagonza, ευτυχώς είδε το περιστατικό και άρχισε να πετάει πέτρες στον ιπποπόταμο σε μια προσπάθεια να το σταματήσει.

Ο ιπποπόταμος φαινόταν αιφνιδιασμένος από αυτό και έκανε εμετό στο μικρό παιδί – αφού κατάπιε το μισό του – προτού επιστρέψει στο νερό.

«Χρειάστηκε η γενναιότητα ενός Chrispas Bagonza, που βρισκόταν εκεί κοντά, για να σώσει το θύμα αφού λιθοβολούσε τον ιπποπόταμο και τον τρόμαξε, με αποτέλεσμα να απελευθερώσει το θύμα από το στόμα του», πρόσθεσε η αστυνομία.

Ενώ το αγόρι, ο Paul Iga τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κλινική για θεραπεία, επέζησε από θαύμα της επίθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νεαρό αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Bwera αλλά πήρε εξιτήριο μετά από αντιλυσσικό εμβόλιο.

Η αστυνομία της Ουγκάντα είπε σχετικά με το περιστατικό: «Αυτό είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό όπου ένας ιπποπόταμος ξέφυγε από τη λίμνη Έντουαρντ και επιτέθηκε σε ένα μικρό παιδί».

Η αστυνομία υπενθύμισε σε όλους τους κατοίκους του Δημοτικού Συμβουλίου Katwe Kabatoro, το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth στα σύνορα μεταξύ Ουγκάντα και Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σε ότι αφορά τους ιπποπόταμους.

Προηγούμενο άρθροΒραζιλία: Πατέρας δολοφόνησε τα τέσσερα παιδιά του για να εκδικηθεί την πρώην του σύζυγο
Επόμενο άρθροΓιάννης Διακογιάννης: Πλήθος κόσμου για το “τελευταίο αντίο” στο σπουδαίο αθλητικογράφο