ΟΣΕ για το δυστύχημα των Τεμπών: Εξαιρετικά δύσκολη η λεπτομερής ενημέρωση της κοινής γνώμης

Ανακοίνωση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών εξέδωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, αναφέροντας ότι θα προβεί «το επόμενο διάστημα σε λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ», όμως προς το παρόν κάτι τέτοιο είναι «εξαιρετικά δύσκολο».

Παράλληλα, ο ΟΣΕ υπενθυμίζει ότι ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Προηγούμενο άρθροΜνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών σήμερα σε όλους τους ναούς της χώρας
Επόμενο άρθρο“Χρυσός” ξανά! Πρωταθλητής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη ο Μίλτος Τεντόγλου