ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ! ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα όσα δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» και στον Γρηγόρη Σερέτη ο Καθηγητής Τεχνολογίας Νερού, Πέτρος Σαμαράς, όσον αφορά την ποιότητα του νερού και τη σημασία της πληροφόρησης επί του θέματος ώστε να μη τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.

«Σε Λητή και Μελισσοχώρι οι τιμές συγκέντρωσης σε νιτρικά είναι πάρα πολύ υψηλές» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στα πρόσφατα ευρήματα έρευνας που αφορούν στις εν λόγω περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Η παρουσία των νιτρικών σημαίνει πολλά προβλήματα στην υγεία» ανέφερε προσθέτοντας ότι το κυριότερο πρόβλημα «είναι ένα είδος ασφυξίας που παθαίνει ο οργανισμός και ιδιαίτερα οι πιο ευαίσθητοι, δηλαδή τα βρέφη, τα παιδιά, επειδή δυσκολεύεται να μεταφερθεί το οξυγόνο στο αίμα».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το να μη γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε ενέχει σοβαρούς κινδύνους ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ερωτηθείς για το εάν είναι καλύτερο το εμφιαλωμένο νερό από αυτό της βρύσης, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το νερό βρύσης είναι πιο θρεπτικό και πιο εύγευστο. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα εμφιαλωμένα, πέρα από το κόστος, είναι η περιβαλλοντική επιβάρυνση που οφείλεται στην πλαστική συσκευασία», πρόσθεσε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έπεσαν σωλήνες και σοβάδες στο 1ο Δημοτικό σχολείο Στυλίδας
Επόμενο άρθροΕπικό “άδειασμα” Γκάγκα σε Πλεύρη – «Σέβομαι τις αποφάσεις του δικαστηρίου» // Video