Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο ορκίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Ιωάννης Σαρμάς ο οποίος επελέγη αφού προηγουμένως απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρμάς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο παρέλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδίδοντας στον κ. Σαρμά τόνισε:

«Να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική κυβερνητική πολιτική, διεθνείς υποχρεώσεις και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια του Κράτους. Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση να γίνει με όλους τους κανόνες που επιβάλει η συνέχιση του κράτους. Θα είμαι στη διάθεσή σας».

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς επισήμανε:

«Ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε η κυβέρνηση αυτή θα είναι υπηρεσιακή αλλά και για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι να έρθει ο πρωθυπουργός από τη λαϊκή βούληση. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και να εξασφαλίσει πως θα συνεχιστεί η εκτελεστική λειτουργεία του κράτους».

Προηγούμενο άρθρο“Ζούγκλα με φίδια” οι στάσεις των λεωφορείων σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου
Επόμενο άρθροΕπιδικάστηκε αποζημίωση 400.000 ευρώ στην οικογένεια 14χρονου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του