Ομοβροντία Κοροξενού – Μουσιώνη για τα μέτρα και την κατάσταση στο ΕΣΥ – Ηχητικό Focus FM

«Oι 100  εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή στο ΑΧΕΠΑ ζητούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους ΑΜΙΣΘΙ» τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Κοροξενός, πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην εκπομπή του FocusFM “8-11” και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

«Βλέποντας τους συναδέλφους μας να υποφέρουν και να παίρνουν ρεπό με το σταγονόμετρο, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας… Δεν θέλουμε ούτε χρήματα ούτε τίποτα. Θέλουμε να βοηθήσουμε το σύστημα να σταθεί στα πόδια του, να βγαίνουν ζωντανοί οι ασθενείς από μέσα».

Απάντηση όπως είπε, δεν υπήρξε, σχεδιάζεται όμως και μία επίσκεψη στους διοικητές της ΥΠΕ και του νοσοκομείου, προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση επίσημα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, χαρακτήρισε “σκληρή και εκδικητική τη στάση της κυβέρνησης, γιατί υπήρξαν κάποιοι που δεν υπάκουσαν σε εντολές”.

Υπογράμμισε ότι οι συνάδελφοί του που βρίσκονται σε αναστολή, βιώνουν άθλιες συνθήκες, καθώς διανύουν ήδη τον τρίτο μήνα απλήρωτοι.

«Με μία ΚΥΑ καταστρέφονται οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων που πρόσφεραν πολλά και μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα».

«Μία φορά την εβδομάδα , μαζεύουμε χρήματα , προκειμένου να ενισχυθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη.  Οι ίδιοι άνθρωποι που έναν χρόνο πριν χειροκροτούσαν όλοι από τα μπαλκόνια τους, σήμερα ζουν με δανεικά.»

Και την ίδια  στιγμή που τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση, η κυβέρνηση επιστρατεύει τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι πολύ δύσκολο να εγκληματιστούν στην καθημερινότητα της εφημερίας αλλά και την διαδικασία της διασωλήνωσης.

«Σήμερα η πρόταση των υγειονομικών του ΑΧΕΠΑ, που αντιμετώπισαν στα πρώτα κύματα τον κίνδυνο ανοχύρωτοι, στέκεται απέναντι στην εμμονική κυβερνητική συμπεριφορά που  επιμένει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. Η διαχείριση διασωληνωμένων ασθενών είναι θέμα εκπαίδευσης χρόνων, από εξιδικευμένους γιατρούς, συγκεκριμένης ειδικότητας και όχι υπόθεση εκπαίδευσης δύο -τριών μηνών» υποστήριξε στον αέρα της εκπομπής, ο ορθοπεδικός χειρουργός και πρώην βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Άρης Μουσιώνης.

«Από την αρχή της πανδημίας η  κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προφυλάξει  τον πληθυσμό, ανακουφίζοντας τα νοσοκομεία», υποστήριξε ο κος Μουσιώνης.

«Αντί να στηρίξουν την πρωτοβάθμια φροντίδα, επέλεξαν να δώσουν πολλά χρήματα σε ΜΜΕ. Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε το ΕΣΥ σε άθλια κατάσταση και την έκανε ακόμα χειρότερη. Χάρη στον ηρωισμό των εργαζόμενων στην  υγεία, το σύστημα παρείχε πολύτιμες υπηρεσίες στον πολίτη. Σήμερα, μετά και την απομάκρυνση 10.000 υγειονομικών και γιατρών, υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο, παρά τις υποσχέσεις για «επιστροφή στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της σημερινής κυβέρνησης ο κος Κοροξενός είπε ότι «Το έχει πάρει προσωπικά, έχει στόχο  να εμβολιάσει ακόμα και τις πέτρες. Είναι εμμονικός, κάνει τα πάντα να διχάσει τους πολίτες, παρά του ότι αποδεικνύεται πια καθημερινά αυτό που από την αρχή υποστήριζε μια ομάδα γιατρών και υγειονομικών: Ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν».

“Απελευθερώθηκαν οι εμβολιασμένοι, εξαργυρώνοντας την υπόσχεση «περί ελευθερίας» με αποτέλεσμα την διάδωση της πανδημίας. Υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν μέσα στα νοσοκομεία στα οποία είχαν εισαχθεί αρνητικοί”, συμπλήρωσε ο κος Μουσιώνης.

“Όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, δε θα θυμόμαστε τα λόγια των εχθρών, αλλά τη σιωπή των φίλων μας”. Με τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ο κος Μουσιώνης υποστήριξε ότι “οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν ακόμα και σε αυτόν που διαφωνούν να δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη διαφωνία του και έστειλε μήνυμα ενότητας και αντίδρασης θυμίζοντας ότι
«οποιος ανταλάσσει την ελευθερία για την ασφάλειά του, θα καταλήξει να χάσει και τα δύο»”.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Βελόπουλος: Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν προστατεύουν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά μας
Επόμενο άρθροΙωάννινα: Συνελήφθη στα σύνορα Αλβανός κακοποιός – Aναζητούνταν με διεθνές ένταλμα