Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματικά η χώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παντού σε όλη την Ευρώπη κρατικοποιούν φορείς, εδώ η ΝΔ ιδιωτικοποιεί τα πάντα.
Θα ήθελα όμως να ξεκινήσω με το ζήτημα με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε δικαστήριο. Όλοι φταίτε με τα λάθη που κάνατε και κυριως η ΝΔ. Το αυγό του ναζισμού επωάζεται στην αγκαλιά του ακραιο-νέο-φιλελευθερισμού. Όλοι αυτοί οι ναζί είναι συνένοχοι για σφαγές Ελλήνων στην διάρκεια της κατοχής. Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα που γέννησε την Δημοκρατία να υπάρχουν άνθρωποι που χαιρετούν ναζιστικά. Και δεν θα αναφερθώ στις πολεμικές αποζημιώσεις γιατί αυτές τις έχετε ξεχάσει.
Θέλω όμως να αναφερθώ και σε εσάς του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αναρωτιέστε γιατί δημοσιογράφοι λένε ότι πάμε σε εκλογές με scanner. Είναι δυνατόν να σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε τι σημαίνει εκλογές με scanner; Σημαίνει ότι ετοιμάζουν λαθροχειρία στις εκλογές. Σημαίνει ευκολη αλλαγή του αποτελέσματος.

Μένω όμως στην είδηση ότι εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών. Τα νέα στοιχεία διαλύουν το αφήγημα για την πανδημία και τον κορωναϊό. Και άκουσα σε κανάλι άνθρωπο να λέει «και τι έγινε που πέθαναν;» Δυστυχώς εγκληματήσατε. Δυστυχώς πέθαναν άνθρωποι.
Ο πρωθυπουργός στην 1η Δεκεμβρίου 2021 είχε πει (για τον COVID): «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε διασωλημένους εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς που είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω! Εσείς έχετε;»
Γι’ αυτό επωάζεται το αυγό του φιδιού. Αυτά τα μέτρα οδηγούν τους ανθρώπους στα άκρα.
Γι’ αυτό θεσπίσατε το ακαταδίωκτο; Ακαταδίωκτο σε τραπεζίτες, σε υπουργούς, σε κυβερνήσεις, σε στελέχη, σε επιτροπές γιατρών. Είμαστε ένα κράτος που δεν τιμωρείται κανένας εγκληματίας. Γι’ αυτό διαφέρουμε από εσάς. Εμείς θα τους καταδιώξουμε όλους!! Όσους λήστεψαν και εξευτέλισαν την Ελλάδα.
Δυστυχώς όλοι σας τα ψηφίσατε όλα. Μαζί τα ψηφίσατε όλα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Θέλετε απόδειξη; Η ΖΗΜΕΝΣ! Η κυβέρνηση Σημίτη το 2003 ψήφισε το σκανδαλώδη νόμο 3126 «Περί Μη Ευθύνης Υπουργών». Ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι μετέφερε δισ. δραχμές σε μαύρες σακκούλες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το χαλί για τους τραπεζίτες και τους καταχραστές, με τον ποινικό κώδικα (αρ. 405) που ψήφισε και προέβλεπε έγκληση για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό πλημμελήματος. Η ΝΔ άλλαξε το σχετικό άρθρο του νέου ποινικού κώδικα επιβάλλοντας έγκληση ακόμα και για κακουργήματα.
Θα το πω ωμά: ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ με αυτούς που κορόϊδεψαν τους Έλληνες.
ΟΙ άνθρωποι που κυβέρνησαν τον τόπο έλεγαν ψέμματα και έφερναν ψεύτικα στοιχεία για τους Έλληνες που πέθαιναν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν πεθαίνουν οι Έλληνες. Απόδειξη; Εκτοξεύτηκε στο 16% ο μέσος όρος της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην ΕΕ. Τρίτη είναι η Ελλάδα με ποσοστό 31%! Ανησυχεί κανείς γι’αυτό; Το ερευνά κανείς; Γιατί σιωπά η κοινότητα; Οι εισαγγελείς κοιμούνται ήσυχα;Ήταν δολοφονική η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο καθ/της Θεοδ. Λύτρας αναφέρουν: «Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Σχεδόν όλοι όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ πέθαναν».
Σας είχαμε προειδοποιήσει: καταστρέφετε την κοινωνία και την Ελλάδα. Οι δυτικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν τη νέα γενιά με την πανδημία και τις αντι-ρωσικές κυρώσεις. Απόδειξη; Ο GUARDIAN σε άρθρο του αναφέρει: «Οι νέοι στην Ευρώπη και την Ελλάδα ζούσαν μια άλλη ζωή πριν την πανδημία. Ήταν εντελώς διαφορετικοί από πλευράς ψυχισμού. Αυτό άλλαξε άρδην με τον COVID-19. Αλλά και όταν οι περιορισμοί χαλάρωσαν η κρίση του κόστους ζωής τους εξόντωσε οικονομικά. Οι ίδιες κυβερνήσεις που επέβαλαν καραντίνες και περιοριστικά μέτρα για 2 χρόνια, για την αποτυχημένη (όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος) αντιμετώπιση της πανδημίας, τους εκμηδενίζουν την κοινωνική ζωή λόγω κακής ψυχολογίας, ακρίβειας και πληθωρισμού. Ο νέος, που δεν είναι ικανοποιημένος, ευχαριστημένος και τελικώς ευτυχισμένος με την ζωή του, γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο και τους άλλους και καταφεύγει σε αυτοκαταστροφικές ατραπούς. Ένας νέος, για να ζήσει ως νέος, πρέπει να έχει τον δικό του χώρο κατοικίας. Όμως αυτό κοστίζει. Εδώ στην Ελλάδα πόσοι νέοι μπορούν πλέον να ζήσουν σε δικό τους διαμέρισμα, με τα ενοίκια και τον λογαριασμό του ρεύματος στα ύψη και κυρίως με τους αστείους μισθούς; Στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν βενζίνη σε τιμή ….σαμπάνιας! μετακινούν το αυτοκίνητό τους με «υδρατμούς» βενζίνης και αναμμένο το «λαμπάκι» για μέρες. Η έξοδος (άρα και η κοινωνικοποίηση) όλο ένα και περισσότερο θεωρείται πολυτέλεια. Όμως η κοινωνικοποίηση δεν είναι μια επιπόλαιη προσθήκη στη ζωή. Είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε και ευδοκιμούμε ως ανθρώπινα όντα.
Και όλα αυτά γιατί; Για χιλιάδες θανάτους που δεν απετράπησαν και παρ’ όλα αυτά παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί.

Και εκεί που ο κ. Σταϊκούρας πανηγυρίζει ότι όλα πάνε καλά, έρχεται αρμαγεδδώνας σας το έχουμε ξαναπεί. Το 10ετές ομόλογο έκανε νέο ρεκόρ έτους στο 4,8%! Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά είμαστε εκτός αγορών!
Έρχεται σοκ για 1.200.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Διότι ό,τι κινείται και αναπνέει το δολοφονεί ο κ. Χατζηδάκης. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1ης / 1ου / 2023. Ταυτόχρονα δε αρνείται να πάρει πίσω τη διάταξη που συνδέει τις εισφορές με το ετήσιο ύψος του πληθωρισμού.
Ας μας εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση που τα κάνει όλα καλά:
-γιατί οι οφειλέτες προς την εφορία αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 740.000;
-γιατί οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος ξεπέρασαν το 1 δισ.
-γιατί τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 4,8 δισ.
Θα σας πω εγώ, γιατί η χώρα είναι πολύ ωραία και ωραίο περιβάλλον, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Αλλά αυτά ισχύουν μόνο για όσους έχουν λεφτά.
Και έρχεται η έκθεση του Συνηγόρο του Καταναλωτή, (κατάθεση στα πρακτικά), την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της βουλής ο κ. Λευτ. Ζαγορίτης. Τι λέει; Λέει: «Δεν φταίει ο πόλεμος για τις αυξήσεις στην ΔΕΗ. Οι αυξήσεις οφείλονται στις αλόγιστες χρεώσεις και στην στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην άδεια αίθουσα του ΟΗΕ; Αντί για μια ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 7 λεπτά στην Ουκρανία, 2 λεπτά στην Κύπρο, 3 λεπτά στην τουρκική απειλή. Μάλιστα τους έτεινε κλάδο ελαίας! Αποκάλεσε την γενοκτονία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας «τραγικά γεγονότα»! Η σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας έγινε «συνωστισμός» και σήμερα έγινε «τραγικό γεγονός». Και έκλεισε με οικολογία και πολιτισμό. Έγινε οικολόγος – πράσινος!

Ποια είναι η πρότασή μας; Η Ελλάδα να προτείνει στο ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην δημιουργία κυπριακής πολεμικής αεροπορίας, παραχωρώντας στην Κύπρο μέρος των F 16 C BLOCK 30 που δεν σκοπεύει να εκσυγχρονίσει. Τότε θα φανεί πόσο «φίλοι» είναι κάποιοι. Ορίστε ΑΟΖ με την Κύπρο ΤΩΡΑ! Πριν είναι αργά. ΤΩΡΑ ΑΟΖ!
Έχω βαρεθεί να μετράω αναχαιτίσεις στα δελτία ειδήσεων. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είχαμε αυτά. Τα έχουμε επί της πατριωτικής ΝΔ. Βάσει των εγχειριδίων του ΝΑΤο για τις διαδικασίες αναχαιτίσεων και καταρρίψεων, τα πτητικά μέσα με φωτογραφικές μηχανές που κάνουν φωτογραφίσεις, δρουν εχθρικά και προβλέπεται κατάρριψή τους.
Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής χαρακτήρισε τον Ερντογάν «αρουραίο των υπονόμων». Εμείς των λέμε «Χίτλερ της Ασίας». Γιατί εκεί είναι η θέση του. Δεν είναι η θέση του στην Ευρώπη.
Κάτι όμως που κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόσεξε. Έκανε δήλωση ο κος Δένδιας ότι έχει πλήρη άγνοια για το τι συζητήθηκε μεταξύ του ΕΡντογάν και του κ. Μητσοτάκη στην συνάντηση του Βοσπόρου. Εμείς όμως, επειδή θεωρούμε ότι ο κος Δένδιας δεν είναι τυχαίος, θέλουμε να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός τι Σύμφωνα υπέγραψε στις 13 Μαρτίου 2022; Γιατί δεν διαψεύδουν τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου; Η εξωτερική πολιτική δεν είναι ιδιωτική του πρωθυπουργού. Να μας πει αν ο Ερντογάν έχει στα χέρια του υπογεγραμμένη συμφωνία. Το θέλει πάνω απ’ όλα ο Ελληνικός λαός.

Δεν είδα όμως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται αν έχουμε πόλεμο με την Ρωσία. Το είπε ο πρωθυπουργός και δεν έχει ενημερώσει κανέναν! Τι είναι πάλι αυτό; Αποφάσισε να κάνει πόλεμο μόνος του; Εκτός αν ο πόλεμος βρίσκεται στο φαντασιακό του επίπεδο και δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή η λέξη. Δεν γίνεται, κύριοι, να βγαίνει ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ και να λέει ότι είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία. Πόλεμο κάνεις με την Τουρκία, καταρρίπτοντας αεροσκάφη και βυθίζοντας πλοία. Κανείς όμως από εσάς δεν διαμαρτυρήθηκε.
Και βγαίνει και ο κος Βαρβιτσιώτης και λέει ότι «200 χιλιάδες ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί στην Μαριούπολη θρηνούν την απώλεια ενός εθνικού λίκνου στην περιοχή»! Δεν είναι Ουκρανοί. Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!! Αλλά ποιος τα λέει αυτά; Τα λέει εκείνος που χαρακτήρισε την Ελληνική σημαία κουρέλι.
Κάνω πρόταση: Να απευθυνουμε πρόσκληση στον πρόεδρο της Αρμενίας να έρθει και να μιλήσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όπως κάνατε με τον Ζελένσκι και τα τάγματα του Αζώφ! Δεν μπορούμε δηλαδή να δεχθούμε τον πρόεδρο ενός ομόδοξου έθνους στην πατρίδα μας; Είναι ελληνικό έθνος αυτό που φτιάχνετε;
Και για να καταλάβετε τι φαύλο σύστημα έχετε στήσει, σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πορεία στην πρεσβεία του Ιράν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή της μαντήλας στις γυναίκες. Εγώ είμαι μαζί σας, αλλά εσείς οι ίδιοι, στα προεκλογικά σποτ που κάνατε λέγατε ότι είναι δικαίωμα των γυναικών να φορούν μαντήλα. Δηλαδή, εδώ οι μουσουλμάνες γυναίκες έχουν το δικαίωμα να φορούν μαντήλα αλλά στο Ιράν που είναι υποχρεωτική η μαντήλα να μην την φορούν; Και τα βάζετε ξαφνικά με το Ιράν, που επί σειρά ετών μας έδινε πετρέλαιο δωρεάν!! Καταλαβαίνετε τι κάνετε;

Κύριοι συνάδελφοι, στις επόμενες εκλογές ο λαός θα αποφασίσει τι θέλει, αλλά προσοχή, γιατί αυτή η απόφαση θα τον ακολουθεί για πολύ καιρό. Είναι απόφαση ιστορική. Οι επόμενες εκλογές θα είναι η μητέρα των μαχών. Περιμένω από τον κ. Σκανδαλίδη και από τον κ. Παππά να ψάξουν το θέμα για την διεξαγωγή εκλογών με scanner, που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ελάτε με τη φωνή της λογικής να αντισταθούμε στον παραλογισμό, γιατί εδώ μιλάμε για την Δημοκρατία, μιλάμε για το ύψιστο δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν ό,τι θέλουν, διαφορετικά μιλάμε για νοθεία. Και εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα δώσουμε μάχη.

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν και ο γγ του ΝΑΤΟ τον Πόντιο Πιλάτο
Επόμενο άρθροΚαιρός: Θερμοκρασίες ως 30 βαθμούς Κελσίου -Τοπικές καταιγίδες στα δυτικά