Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, λέγοντας παράλληλα πως η Δύση προσπαθεί να ξεκινήσει πόλεμο με τη χώρα του σημειώνοντας ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Μόσχα αποσύρεται από τη συνθήκη New START που είχε υπογράψει με τις ΗΠΑ για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων τους.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία διακόπτει την συμμετοχή της στην συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα», δήλωσε ο Πούτιν.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Πατέρας και γιος έφερναν στην Ελλάδα κοκαΐνη μέσα σε …ηλεκτρικές συσκευές
Επόμενο άρθρο¨Βόμβες” μεγατόνων από τον Κ. Βελόπουλο στη Βουλή για εκλογές, νοθεία, Ελληνοτουρκικά και δημοψήφισμα//ΒΙΝΤΕΟ