Όλυμπος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με χασισοφυτεία μαμούθ – Πάνω από 20 εκατ. ευρώ θα ήταν τα κέρδη τους

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη σύλληψη δυο Αλβανών, έναν 47χρονο κάτοικο Θεσσαλονίκης και έναν 31χρονο, οι οποίοι ήταν οι καλλιεργητές της χασισοφυτείας – «μαμούθ» με τα 5.052 δενδρύλλια στον Όλυμπο, μιας από τις μεγαλύτερες που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η οποία θα τους απέδιδε πάνω από 20 τόνους κάνναβης και κέρδη που θα άγγιζαν τα 20 εκατ. ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας πέρασαν χειροπέδες στους δύο αλλοδαπούς την στιγμή που επιχειρούσαν να διαφύγουν από την τεράστια χασισοφυτεία και τους μετέφεραν με ελικόπτερο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, όπου ανακρίνονται. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της σπείρας, που φέρεται να ήταν πολυπληθής.
Η χασισοφυτεία ήταν χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα δασικών εκτάσεων του Ολύμπου, μεταξύ της Σκοτίνας Πιερίας και της Καλλιπεύκης του Δήμου Τεμπών Λάρισας οι οποίες είχαν εκχερσωθεί κατάλληλα, ενώ εντοπίστηκε και ένα πέμπτο τμήμα που είχε αποψιλωθεί τελείως, καθώς είχε ολοκληρωθεί η συγκομιδή της καλλιέργειας. Τα συνολικά 5.052 δενδρύλλια ξεριζώνονταν ως αργά χθες και μεταφέρονταν σε αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε και εγκατάλειψε 39χρονη (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΠιερία: Μέσα στη βάρκα του ξεψύχησε 83χρονος στη Γρίτσα Λιτοχώρου