Στον αέρα του Focus FM και της εκπομπής 8-11 του Στέφανου Δαμιανιδη φιλοξενήθηκε το πρωί η κα Όλγα Βλόντζου, νομική εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αναστολή.


Αφορμή στάθηκε πρόσφατη ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στην οποία “επισημαίνεται αυστηρά στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αναστολή και οι οποίοι φορώντας τις στολές τους μοιράζουν λαχνούς ή φυλλάδια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, οτι αυτο απαγορεύεται αυστηρά και ενδέχεται να επιφέρει και διοικητικές κυρώσεις”.

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι αυτοί που πριν απο ενάμιση χρόνο πάλευαν χωρίς καμία γνώση για την ασθένεια. Δούλευαν με αυτοθυσία και χαρακτηρίστηκαν ήρωες από όλους” σημείωσε η κα Βλόντζου.

“Ξαφνικά ένα χρόνο πριν, χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνοι για τη δημοσια υγεια. Όλοι, η κυβέρνηση, η διοίκηση, ξέχασαν εκτός του οτι ήταν ήρωες και το ότι ήταν και δημόσιοι υπάλληλοι. Που σημαίνει οτι έπρεπε να απολαμβάνουν ισόβια απασχόληση και ισόβια καταβολή μισθού. Συνταγματικά και όχι επειδή το λέμε εμείς. Ο εκδιωγμός τους, εδώ και έναν χρόνο, είναι κατακριτέος. Και κανείς από την κυβέρνηση ή τη διοίκηση δεν αναρωτήθηκε αν αυτοί οι άνθρωποι εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, βιώνουν ώρες αγωνίας. Χωρίς να γνωρίζουν καν ποιο είναι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται, εκτίουν ποινή, η οποία έχει έναρξη, αλλά όχι ημερομηνία λήξης. Αντί λοιπόν η διεύθυνση να σταθεί αρωγός στο πρόβλημα, θυμήθηκε τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα αυτών των ανθρώπων και επικαλούμενη αυτή την ιδιοτητα, απειλεί για διοικητικές ποινές. Αφού δεν τους αναγνωρίζουν αυτούς τους ανθρωπους, ως δημοσίους υπαλλήλους, πως θα επιβάλλουν κυρώσεις; Αντί να αιτηθεί την επανένταξή τους, τους εκβιάζει για ακόμη μια φορά, γιατι; Επειδή καταγγέλλουν το πρόβλημά τους”.

Προηγούμενο άρθροΗλίας Ηλιακόπουλος: “Μέρα-μεσημέρι λαθρομετανάστες αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν Έλληνα στρατιώτη, του πήραν το όπλο και εξαφανίστηκαν” – ΒΙΝΤΕΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΝέλλη Ψαρού – Αποκάλυψη: “Προσχεδιασμένες οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια – Αποδεικνύεται από γραφιστικό αποτύπωμα του σχεδίου δράσης στη σελίδα του “Διαζώματος”