Στις πετρελαϊκές εταιρίες που, όπως είπε, θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος εάν Ελλάδα και Τουρκία συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης ο “Τραπεζικός”  μιλώντας στην εκπομπή του Focus FM “Κόντρα στο Σύστημα με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Δεν υπάρχει συνεκμετάλλευση. Είναι απάτη η λέξη συνεκμετάλλευση. Θα σου πω τι έχει πει ο Τσίπρας για να καταλάβεις. “Έχουμε ένα γείτονα και λέμε με το γείτονα να εκμεταλλευτούμε μαζί το χώρο που έχουμε έξω από την αυλή μας”. Δηλαδή ο Τσίπρας πάει να στήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου. Εμείς θα τον εκμεταλλευτούμε το χώρο έξω από την αυλή μας; Η Ελλάδα και η Τουρκία ή οι πετρελαϊκές εταιρίες; Η Ελλάδα και η Τουρκία θα πάρουν πάρα πολύ μικρό ποσοστό».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η Τουρκία έχει κρατική πετρελαϊκή εταιρία εμείς δεν έχουμε. Έχουμε τα ΕΛΠΕ των  οποίων οι μετοχές είναι στο ΤΑΙΠΕΔ για πούλημα. Ο Τσίπρας το Φεβρουάριο του 2018 υπέγραψε σύμβαση για την εκμετάλλευση των πετρελαίων του Ιονίου. 50 % η Total, 25% η Edison και 25% τα ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ για πούλημα. Η Ελλάδα τι παίρνει;».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει ξανά την Παρασκευή η πλατφόρμα για αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
Επόμενο άρθροΤο Σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2024 πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή