Όλα έτοιμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για την τηλεμαχία των αρχηγών των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκίνησαν να καταφθάνουν από τις 8 το βράδυ. Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια τριών ωρών με έξι θεματικές ενότητες.

«Εύχομαι να έχουμε ουσιαστική συζήτηση, για το μέλλον της πατρίδας, την αύξηση εισοδημάτων και μισθών, τη μείωση ανεργίας, τη θωράκιση της πατρίδας στις εξωτερικές απειλές. Εύχομαι οι πολίτες να πάρουν απαντήσεις παρά το αυστηρό πλαίσιο που διέπει τέτοιες οργανωμένες συζητήσεις» είπε προσερχόμενος ο πρωθυπουργός.

«Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ντιμπέιτ και γίνεται σήμερα πρώτη φορά μετά το 2015. Είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α Αλέξης Τσίπρας.

«Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση, όποτε χρειάζεται κάνουμε άμυνα. Η επίθεση είναι αναγκαία όταν δεχόμαστε επιθέσεις από fake news. Είμαι μετριοπαθής δεν μου αρέσει να αντιπαρατίθεμαι χωρίς λόγο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μια συζήτηση θα κάνουμε, προεκλογικά. Σε καλό κλίμα…» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δυστυχώς στη σημερινή τηλεμαχία, με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων, έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος» είπε προσερχόμενος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε ελεύθερα οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι άλλοι – από φόβο μάλλον – ήθελαν τηλεπαράλληλη διαδικασία. Να δούμε αν ο ελληνικός θα καταλάβει τελικά ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι απλά ικανοί να κάνουν δειλά παράλληλους μονολόγους» τόνισε επίσης ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Ελπίζω να αναλυθούν σοβαρά ζητήματα. Είναι απαράδεκτο το πλαίσιο αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα προγράμματα των κομμάτων» τόνισε ο  γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Προηγούμενο άρθροΛάμπρος Τζούμης: «Αδιάφορο αν θα εκλεγεί ο Ερντογάν ή ο Κιλιντσντάρογλου. Ο αναθεωρητισμός και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν έχει σχέση με πρόσωπα»
Επόμενο άρθροΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη