Οικονόμου: «Ο νόμος του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα εφαρμοστεί στο ακέραιο»

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πρώτη ημέρα ισχύος του προστίμου των 100 ευρώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε τις κατηγορίες των πολιτών άνω των 60 ετών που εξαιρούνται από το πρόστιμο των 100 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση, «ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Ειδικότερα, όπως είπε, εξαιρούνται οι: πρώτον, όσοι έλαβαν έγκριση εξαίρεσης για λόγους υγείας από την ειδική υγειονομική επιτροπή, δεύτερον, όσοι έχουν κάνει αίτημα για κατ’ οίκον εμβολιασμό και τρίτον, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις χώρες της ΕΕ ή στις 33 συνεργαζόμενες χώρες κι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr

Για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, και ιδιαίτερα εκείνο της επαναφοράς της μουσικής, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει μέχρι την Τετάρτη τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής και με βάση τα νέα δεδομένα θα κινηθεί αναλόγως.

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Να ακυρωθεί άμεσα το απαράδεκτο πρόστιμο των 100 ευρώ