Τέλη Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, θα γίνει η καταβολή της πρώτης διμηναίας δόσης για το οικογενειακό επίδομα για όσους έχουν υποβάλει αίτηση και εγκρίθηκε.Το ποσό που θα καταβληθεί θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που είχαν οι δικαιούχοι για το 2021.

Στο μεταξύ μεγαλύτερο επίδομα παιδιού (Α21) θα δουν ορισμένοι δικαιούχοι τον Απρίλιο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης έναντι της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χορηγείται μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ.

 

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Ηλικιωμένος «βούτηξε» στο κενό από τον 3ο όροφο νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΑγρότες: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με πορεία στη Βουλή