«Οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν, ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα θερμό επεισόδιο» // Κ. Κούσαντας Αντιστράτηγος ε.α. – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις» τόνισε μιλώντας στον  ρ/σ Focus 103.6 ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α., με αφορμή τη δήλωση Κ. Μητσοτάκη στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg ότι «διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας».

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο κ. Κούσαντας σημείωσε ότι «βλέπουμε μια Τουρκία να έχει αποθρασυνθεί, και δεν είναι μόνο σε ρητορικό επίπεδο, είναι και σε επίπεδο των παραβιάσεων». «Βλέπουμε ότι μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2022, οι παραβιάσεις να είναι στις 5.858, με όλα τα είδη των αεροσκαφών. Μιλώ και για τα UAV, στα οποία πλέον αρχίζουν και πετούν και τη νύχτα, μιλάω για τα ATR-72, τα οποία είναι αεροπλάνα συλλογής πληροφοριών, μιλάω για τα CM-235, τα οποία είναι ηλεκτρονικού πολέμου. Και βλέπουμε ότι όλες αυτές οι καθημερινές πτήσεις έχουν ένα και μόνο σκοπό: να ενδυναμώσουν, όσο μπορούν περισσότερο, τη συλλογή πληροφοριών της διάταξης των ελληνικών δυνάμεων σε ό,τι αφορά τις τουρκικές πληροφορίες, ώστε μετά να τις εκμεταλλευτούν και ανάλογα να τις χρησιμοποιήσουν επιχειρησιακά», ανέφερε.

Εκτίμησε ότι «οι Τούρκοι δεν μπλοφάρουν (…) ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα θερμό επεισόδιο» προθέτοντας ότι «πολλές φορές εκτονώνει την κατάσταση γιατί γίνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο, σε ελάχιστο σχετικά χρόνο και πολλές φορές υπάρχει μια αποσυμφόρηση της έντασης». Ωστόσο, «πολλές φορές το θερμό επεισόδιο μπορεί να ξεφύγει». «Συνεπώς», πρόσθεσε, «θα  πρέπει το ΓΕΕΘΑ μαζί με τα επιτελεία, όσο γίνεται πιο πολύ να έχουν μια τέτοια μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη ένταση, όχι μόνο μεταξύ των ηγετών, αλλά κυρίως σε επιχειρησιακό επίπεδο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας έχουν και την ικανότητα και τον επιχειρησιακή σχεδίαση να επιβάλλουν την κατάσταση την οποία θέλουν» τόνισε ο κ. Κούσαντας.

«Θα πρέπει, σε πολιτικό επίπεδο, να ξέρει η ηγεσία και όλοι αυτοί που έρχονται κατά καιρούς στις κυβερνήσεις, θα πρέπει να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν την στρατιωτική ισχύ. Δεν είναι μόνο να λέμε ότι θα πάμε σε πόλεμο, ή να θέτουμε το δίλημμα «τι θέλετε να κάνουμε, πόλεμο;», όχι. Η ένταση με την κρίση με τον πόλεμο έχουν μια τεράστια απόσταση και θα πρέπει πολλές φορές η πολιτική ηγεσία να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ισχύ, ώστε να κόβει, εν τη γενέσει, οποιαδήποτε πρόκληση», κατέληξε ο ίδια.

 

Προηγούμενο άρθροΚαρπενήσι: Εξαφάνιση μυστήριο για 48χρονη.-Βρέθηκε σημείωμα στο αυτοκίνητό της
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη εκπαιδευτικός με 9000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας