Οι Τούρκοι άνοιξαν μπαρ στον αρχαίο ναό της Αθηνάς στην Αττάλεια

Στο ναό της Αθηνάς, ο οποίος χρονολογείται από το 150 μ.Χ έκαναν μπαρ στην Αττάλεια και χρησιμοποίησαν τα αρχαία ως είσοδο νυχτερινού μαγαζιού.
Το θέμα έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» και προκάλεσε σάλο.
Στα εγκαίνια του νυχτερινό κέντρο με το όνομα «Απόλλων» που άνοιξε τη Δευτέρα 2 Μαΐου τοποθετήθηκαν σιδερένιες πλάκες και έκλεισαν οι περιοχές που επισκέπτονταν οι ντόπιοι και οι τουρίστες, ενώ μπροστά από την είσοδο, στρώθηκε κόκκινο χαλί 10 μέτρων, προκειμένου οι πελάτες να μην δυσκολεύονται να περπατήσουν στο χώμα με τα ερείπια. Ενώ μπροστά από την παλιά πόρτα τοποθετήθηκε συσκευή ακτίνων Χ και τοποθετήθηκαν γραφεία υποδοχής πελατών, ενώ η είσοδος φωτίστηκε με ειδική εφαρμογή προκειμένου να είναι αντιληπτή στους πελάτες.


Λόγω του έντονου φωτισμού, πολλοί τουρίστες έσπευσαν στο σημείο νομίζοντας ότι είναι μουσείο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της φύλαξης τους έδιωξαν, λέγοντας τους ότι είναι ιδιωτικός χώρος.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας είπε ότι το θέμα εξετάζεται και πώς «δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια και να επιτρέψουμε αυτή την εικόνα».
Είπε ακόμη, ότι «έγιναν και στο παρελθόν προσπάθειες από την ίδια επιχείρηση χωρίς αποτέλεσμα. Δόθηκε προειδοποίηση την ημέρα που άνοιξε η επιχείρηση, αλλά δυστυχώς, άνοιξαν ξανά την πόρτα το ίδιο το βράδυ»
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σημείο εστάλη αρχαιολόγος και ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές.
.Εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν στις ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας, δήλωσαν στην εφημερίδα ότι είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές τις αρμόδιες αρχές.
Εκ των υστέρων φαίνεται ότι δεν τους είχαν πάρει στα σοβαρά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές.
Σύμφωνα με ειδικούς, ο φωτισμός και ο δυνατός θόρυβος έχουν αρνητική επίδραση στα αρχαία και η μετατροπή της πόρτας σε είσοδο μπαρ είναι καταστροφή για το Ναό.

Προηγούμενο άρθροΑπό αύριο οι αιτήσεις για τον β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης 4.000 ανέργων
Επόμενο άρθροΠέθανε ο 28χρονος που είχε τραυματιστεί από την έκρηξη στo εργοστάσιο στα Γρεβενά