Δύο ολόκληρα χρόνια πίσω πάει η ιστορία της υπόθεσης της επικείμενης κατασκευής γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου 4.500 στρεμμάτων στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης και εξαιτίας του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε οι κάτοικοι της περιοχής αναλαμβάνουν πλέον πρωτοβουλία οι ίδιοι για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής και οικονομικής καταστροφής που πρόκειται να συντελεστεί.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον Focus FM 103.6 o κ. Κώστας Κωνσταντινίδης – κάτοικος της περιοχής που συμμετέχει στην πρωτοβουλία που πάρθηκε, ο δήμος Χαλκηδόνας – που γνώριζε εδώ και πολύ καιρό για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί καθώς του κοινοποιήθηκε έγγραφο από την περιφέρεια – δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει καθώς χάθηκαν οι ημερομηνίες.

Έτσι η μόνη λύση είναι η αντίδραση των κατοίκων μέσω άλλων φορέων, οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν νομικά για να εμποδίσουν την κατασκευή του γιγαντιαίου αυτού φωτοβολταϊκού πάρκου που θα επιβαρύνει οικολογικά και οικονομικά την περιοχή.

Ακούστε τι είπε ο κ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στην εκπομπή του Focus FM 103.6 “Απογευματινό Magazino” και τον Κώστα Τουτσίδη:

Προηγούμενο άρθροΤραυματισμός άνδρα στο κεφάλι, από πυροβολισμό
Επόμενο άρθροΠυρκαγία στην Κέρκυρα