Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Τρίτη κατέστρεψαν δυο συστήματα εκτόξευσης αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων (ASBMs) των Χούθι σε περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενη από το κίνημα των ανταρτών.

Τα συστήματα αυτά κρίθηκε ότι ήγειραν «άμεση απειλή για τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις και εμπορικά πλοία που διέρχονται από την περιοχή», ανέφερε μέσω X χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη πλέον φρασεολογία για τις επιχειρήσεις του είδους το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Την 31η Μαΐου, αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη εναντίον «13 στόχων» είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκαέξι άνθρωποι, σύμφωνα με τους Χούθι, που διεμήνυσαν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν σε αντίποινα για την πολύνεκρη επιχείρηση αυτή.

Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας σήμερα σε όλη τη χώρα – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 περιοχές
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στις αρχές στην Αμοργό για την εξαφάνιση 59χρονου αλλοδαπού που είχε πάει για πεζοπορία