Οι αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών μπλόκαραν το Google στις περιοχές τους στην ανατολική Ουκρανία

Οι αρχές των δύο φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, το Google, με την κατηγορία ότι «προωθεί» τη βία σε βάρος των Ρώσων.

Σε ανακοίνωση ο αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλι ν ανέφερε:

«Το Google προωθεί την τρομοκρατία και τη βία σε βάρος όλων των Ρώσων, κυρίως σε βάρος του πληθυσμού του Ντονμπάς… Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε το Google στο έδαφος της περιοχής του Ντονέτσκ. Εάν το Google σταματήσει να ακολουθεί την εγκληματική του πολιτική και συμμορφωθεί εκ νέου με τον νόμο, την ηθική και την κοινή λογική, τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις δραστηριότητές του».

Χθες, ο ηγέτης της γειτονικής αυτονομιστικής περιοχής του Λουχάνσκ, ο Λεονίντ Πασετσνίκ, ανακοίνωσε ότι έλαβε το ίδιο μέτρο και τόνισε:

«Ο πόλεμος, δεν είναι μόνο οι πύραυλοι που πλήττουν τις πόλεις μας αλλά πλήθος ψευδών πληροφοριών που μας στέλνει η Ουκρανία. Αλίμονο, το Google έγινε το βασικό τους όπλο. Μπορούμε και χωρίς το Google. Εάν βελτιωθούν, εάν αρχίσουν να σέβονται τους πολίτες, τότε θα εξετάσουμε την αποκατάσταση της μηχανής αναζήτησης».

Οι φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως και η Ρωσία, προσπαθούν να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην ενημέρωση από τότε που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου η επιχείρηση της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο από την Ε.Μ.Υ για τον καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει το θερμόμετρο τους 40 βαθμούς
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αλλαγή δρομολογίων του ΟΑΣΘ λόγω εργασιών στην Καλαμαριά