Οι απανωτές αυξήσεις στα βασικά προϊόντα συνεχίζουν το ράλι τους- Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές

Σε απόγνωση βρίσκονται ι καταναλωτές αφού κάθε φορά που επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ βρίσκουν διαφορετικές (πάντα αυξημένες) τιμές στα ράφια.

Ήδη οι περισσότεροι έχουν κόψει όλα τα έξτρα και περιορίζονται σε μικρές ποσότητες βασικών αγαθών. Το θέμα είναι όμως ότι παρ όλες τις συνεχόμενες αυξήσεις από την αρχή του έτους και την πρόσφατη αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα προϊόντα, φαίνεται ότι το ράλι των τιμών δεν θα σταματήσει εδώ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα τυροκομικά θα εκτοξευτούν έως και 30% πάνω σε σχέση με σήμερα, ενώ τεράστιες είναι και οι αυξήσεις στις τιμές των απορρυπαντικών που θα πάρουν έως και 20% πάνω, όπως και για τις βρεφικές πάνες που ανεβαίνουν κατά 21%.
Απλησίαστα θα γίνουν τα αναψυκτικά και τα ροφήματα που αναμένεται να αυξηθούν έως και 35%, ενώ και τα αρτοσκευάσματα θα πάρουν την ανιούσα έως και 19%. Την προσεχή Τετάρτη, στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ, για να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει κάτι έτσι ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ουσιαστικά θα ζητήσει από τις μεγάλες αλυσίδες να βάλουν… πλάτη και να συμβάλλουν ώστε να μην γίνει απλησίαστο το σούπερ μάρκετ, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει.
Και μέσα σε όλα αυτά, έρχονται και οι εταιρείες, που μειώνουν τις ποσότητες των συσκευασιών και είτε διατηρούν τις ίδιες τιμές, είτε τις αυξάνουν! Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σε καθημερινής χρήσης τρόφιμα και προϊόντα, όπως το γιαούρτι που από τα 250γρ. έχει πέσει από 220 έως και 200γρ., τα κρουασάν από τα 90γρ. στα 70γρ., τα πατατάκια από τα 120γρ. στα 90γρ. και το ψωμί από το 1 κιλό στα 870γραμ.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρονικές απάτες: Τι να προσέχουν οι πολίτες
Επόμενο άρθροΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει στα εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα ανεργίας – Ποιοι διαγράφονται από τους καταλόγους