«Οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι ανεξάρτητες» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης

Για την «αλληλοεξαρτώμενη» σχέση Ανεξάρτητων Αρχών και κράτους,  μίλησε  στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη, ο Δημήτρης γνωστός ως  «Τραπεζικός».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εμφανίστηκε μια οικονομική πραγματικότητα, με τις τράπεζες να καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση στην οικονομία. Η σημασία του χρήματος έγινε προφανής – χρησίμευσε ως πηγή ζωής τόσο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας. Η έκδοση και η διαχείριση του χρήματος ήταν στα χέρια αυτών των τραπεζών, παρέχοντάς τους την εξουσία να καθορίσουν τη ροή και την κατανομή τους. Κατά συνέπεια, είχαν την ικανότητα να διαμορφώνουν το κοινωνικοοικονομικό τοπίο, δημιουργώντας ένα χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

«Φτιάχτηκε  ένα παρακράτος που έχει πολλά πλοκάμια, τα 2 κυριότερα πλοκάμια του Οι τράπεζες και οι ανεξάρτητες αρχές που στην ουσία είναι ένας τίτλος παραπλανητικός» εξήγησε ο «Τραπεζικός» συμπληρώνοντας: «Τι σημαίνει ανεξάρτητη αρχή; Καταρχάς δεν υπάρχει ένας ορισμός νομικής μορφής. Είναι ένα νομικό μόρφωμα. Από  τη δεκαετία του 1980, οι ανεξάρτητες αρχές έχουν αντικαταστήσει πλήρως την κρατική εξουσία, αφού το κράτος τους έχει περάσει όλες τις αρμοδιότητές του. Εξουσιάζουν  κάθε κρατική δομή και  λειτουργούν υπεράνω της εκλεγμένης κυβέρνησης. Πολλά μέλη των ανεξάρτητων αυτών αρχών, είναι άνθρωποι των δανειστών. Και αυτό το παρακράτος των ανεξάρτητων αρχών το ψηφίζουν συνεχώς, όλα τα μεγάλα κόμματα».

«Το κράτος χρηματοδοτεί, η Βουλή ψηφίζει για να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή και μόνο η Βουλή μπορεί να ελέγχει αυτή την ανεξάρτητη αρχή. Κανένας άλλος φορέας του δημοσίου δεν μπορεί. Πώς η ανεξάρτητη αρχή θα λειτουργήσει εις βάρος των κρατικών λειτουργών, όταν οι κρατικοί λειτουργοί τη χρηματοδοτούν;» αναρωτήθηκε.

Σχολάζοντας τη περίπτωση των 64 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά ο  «Τραπεζικός» υποστήριξε και ότι είναι αδύνατο να υπάρξει έλεγχος και ουσιαστική έρευνα για το εμπόριο των ναρκωτικών στη χώρα μας.

«Το εμπόριο ναρκωτικών είναι το νούμερο ένα εμπόριο στον πλανήτη. Και αυτοί που το διάγουν είναι υψηλά ιστάμενοι στις διάφορες χώρες. Εμείς δεν παράγουμε ναρκωτικά  και όμως όλα τα ναρκωτικά βλέπεις περνάνε  από την Ελλάδα. Αφού διακινητής είναι ίσια CIA  και υπάρχουν πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουνε εργοστάσια ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και παράγουν ηρωίνη και υπάρχουν βασιλικές οικογένειες που είναι οι κορυφαίοι  έμποροι ναρκωτικών στον πλανήτη. Εσύ το βλέπεις να σταματάει όλο αυτό;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε νεκρός ο σέρφερ που αγνοούνταν στην Πάρο
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια:Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός μετά το ένταλμα για συμμετοχή στα επεισόδια