Ο Βλαντιμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία – «Δεν μπλοφάρω με τα πυρηνικά όπλα»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη χώρα του όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε διάγγελμα του προς τον Ρωσικό λαό που μεταδόθηκε νωρίτερα σήμερα ενώ αναμενόταν απο χθες το βράδυ.

Όπως είπε η επιστράτευση γίνεται «με στόχο την απελευθέρωση του Ντονμπάς,  κατηγορώντας τη Δύση ότι σκοπεύει να καταστρέψει τη Ρωσία κι ότι προσπάθησε να μετατρέψει το λαό της Ουκρανίας σε τροφή για κανόνια».

Τόνισε επίσης ότι η μερική επιστράτευση θα ξεκινήσει από σήμερα κι ότι ήταν αναγκαίο να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση «για την προστασία των ανθρώπων μας στα απελευθερωμένα εδάφη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης έκανε αναφορά και στα πυρηνικά όπλα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους. Δεν μπλοφάρω» .

Στο μεταξύ χθες υπήρξαν πληροφορίες για διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων στην επαρχία του Ντονμπάς αλλά και στη Χερσώνα, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα προκειμένου οι επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ να προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Τα σχετικά δημοψηφίσματα αναμένεται να γίνουν στις 23-27 Σεπτεμβρίου.

Κοντά στην προκήρυξη δημοψηφίσματος τις ίδιες ημέρες βρίσκονται και φιλορωσικές δυνάμεις στη Ζαπορίζια, αναγάγοντας τις διεκδικήσεις της Μόσχας από το στρατιωτικό στο πολιτικό σκέλος.

Προηγούμενο άρθροΤα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου όπως ανακοινώθηκαν από τους προμηθευτές
Επόμενο άρθροΑλλαγές στο επίδομα μητρότητας, θα το δικαιούται πλέον και ο πατέρας