Ο συνταγματολόγος Βασίλης Σπύρου για την παραίτηση Χρ. Τζανερίκου

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της επικαιρότητας, ενόψει και των εθνικών εκλογών, που είναι η νέα τροπολογία που στοχεύει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από αυτές σχολίασε ο συνταγματολόγος Βασίλης Σπύρου στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο συνταγματολόγος αρχικά στάθηκε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για διαβούλευση της κυβέρνησης με ανώτατους δικαστικούς:

«Δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση, διότι υποτίθεται ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μάλιστα υπάρχουν τρία άρθρα μέσα στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τα οποία οι δικαστές οφείλουν να υπακούν μόνο σε Συνταγματικούς νόμους, όπως είναι το 87, το 93 και το 111 (σ.σ άρθρα του Συντάγματος) και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνει διαβούλευση η νομοθετική εξουσία με τη δικαστική», ανέφερε αρχικά ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε:

«Διαβούλευση σημαίνει συμμετοχή. Διαβούλευση σημαίνει ότι εμπαίζεις και πιέζεις τη δικαστική εξουσία να βγάλει το ζητούμενο αποτέλεσμα που θέλει η νομοθετική εξουσία. Δεν επιτρέπεται καμία επαφή μεταξύ των δύο ανεξάρτητων αρχών(…) Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο βέβαια(…) Βέβαια, το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο δε το ξέρουμε ακριβώς. Πολλές φορές το νόμιμο είναι παράνομο και το παράνομο είναι νόμιμο, όπως στην προκείμενη περίπτωση»

Παρακάτω ο προσκεκλημένος πήρε θέση σχετικά με το τι έπρεπε να γίνει με το κόμμα “Έλληνες για την Πατρίδα”:

«Έχω πει ότι το κόμμα αυτό θα έπρεπε να κριθεί από τν ελληνικό λαό αν είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι. Έπρεπε να το αφήσουν να κατέβει στις εκλογές και ο λαός να κρίνει(…) Αλλά οι πολιτικοί εδώ πέρα μόνο προβλήματα δημιουργούν, δεν επιδιορθώνουν τίποτα εδώ και 120 χρόνια»

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Δυστυχώς όμως και αυτή δεν είναι. Αν ήταν, έπρεπε να πει ότι οι τρεις πρόεδροι και οι τρεις αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και του ελεγκτικού συνεδρίου του Στε θα ψηφίζονται από το σώμα των δικαστών και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση(…) Αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Οικονόμου δεν είναι πρωτοφανές, είναι κατάπτυστο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Φαρσαλινός: Σκληρή κριτική για την υποψηφιότητα Γεροτζιάφα
Επόμενο άρθροΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΝ !!!