Ο “Λέανδρος” έφτασε στη Βόρεια Ελλάδα – Σε ετοιμότητα Περιφέρεια και δήμοι της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με τα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν από το πρωί κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν. Με χιόνια και τσουχτερό κρύο έκανε την εμφάνισή του στη δυτική Μακεδονία η κακοκαιρία «Λέανδρος».

Ήδη, από το βράδυ της Τετάρτης εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και στα ορεινά της Κοζάνης, ενώ ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν. Το θερμόμετρο στην Φλώρινα και την Κοζάνη έδειξε το πρωί -4, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα Γρεβενά (-2) και την Καστοριά (-1).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας, καθώς επίσης και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, σύμφωνα με την Τροχαία Φλώρινας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αμυνταίου-Νυμφαίου, λόγω της χθεσινής χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι δήμοι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός έχοντας σε ετοιμότητα 100 μηχανήματα αποχιονισμού σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και 15.000 τόνους αλάτι.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠάμε για άνοιγμα καταστημάτων με click in shop – Τι θα γίνει με τα σχολεία.
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ- Χημικά στα Προπύλαια