Ο Λαγκαδάς τίμησε την ιστορία του. Εορτασμός της διπλής επετείου απελευθέρωσης της πόλης

Με κάθε επισημότητα και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της διπλής επετείου Απελευθέρωσης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944

Ενόψει του επετειακού εορτασμού φωταγωγήθηκαν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια και μνημεία και πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός.
Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της διπλής επετείου απελευθέρωσης της πόλης, άνοιξαν το πρωί με την τέλεση της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στη μνήμη του συμπολιούχου της πόλης του Λαγκαδά, Αγίου Νέστορος και την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Προκοπίδης και Περιβάλλοντος και Συντήρησης Πρασίνου, Παντελής Αϊβατζίδης, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενεργοί Δημότες” Μαρκέλλα Ταυρίδου και ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. Αλέξανδρος Πατσιαλάς.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά Αστέριος Καραγιοβάννης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Λαγκαδά, θα κορυφωθούν αύριο ανήμερα της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ, με κάθε δυνατή λαμπρότητα, παρά τη ματαίωση των παρελάσεων από μαθητές σχολείων, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων

Προηγούμενο άρθροΟι Τούρκοι βάφτισαν «Turk Adasi» δηλ «τουρκικό νησί» την Αμοργό και φύτεψαν και τζαμί. ΒΙΝΤΕΟ -ΗΧΗΤΙΚΟ- Δήμαρχος Αμοργού στον Focus FM: «Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα».
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε την αποχώρηση του Μάτος ο ΠΑΟΚ!