“Είναι ανυπόληπτη, όταν πάει και προσκυνάει τον Αλίεφ, τον παρακαλάει και τον εκληπαρεί να την τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο… έχει πέσει γονατιστή ενώ την είχε προσβάλλει, την είχε αφήσει όρθια ο κολλητός του στις συναντήσεις του, να περιμένει σαν αποπαίδι” είπε αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Μπέκα στον Focus FM 103.6, ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα αναλύοντας τις σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση.

“Δεν βλέπετε πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, στην Αμερική, δεξιά-αριστερά, έχουν αποτρελαθεί οι άνθρωποι. Είναι καβάλα στ’ άρματα, σου λέει, ανάγκη με έχετε, παράγουμε φυσικό αέριο, εμείς έχουμε τις σχέσεις με όλους, δεν υπολογίζουμε κανέναν, ζούμε τον νέο οθωμανισμό. Όλες αυτές οι τουρκόφωνες-τουρκογενείς χώρες έχουν σκοπό να γίνουν μια ομοσπονδία, ένα κράτος, μια ένωση, να αναβιώσουν όλοι μαζί την παλιά οθωμανική αυτοκρατορία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν αντιδρά κανείς”.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠεριστέρι: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 29χρονο
Επόμενο άρθροΥΠΕΞ για Κυπριακό: Οι αξιώσεις της Τουρκίας υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών