Αυτό που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες είναι εταιρείες κάθε μεγέθους να διαγωνίζονται να «ρίξουν» στην αγορά όλο και πιο επιδέξια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας τεράστιο όγκο δεδομένων και επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσοι βλέπουν επικριτικά το εγχείρημα φοβούνται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προκαλέσει βλάβες σε κοινωνικό επίπεδο ενώ άλλοι προειδοποιούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε ενδεχομένως να… τερματίσει την ίδια την ανθρωπότητα.

«Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου» είπε χαρακτηριστικά ο εφευρέτης του ChatGPT, Σαμ Άλτμαν, απευθυνόμενος σε ειδική υποεπιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου «είναι μήπως η συγκεκριμένη τεχνολογία προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην κοινωνία. Αν η Τεχνητή Νοημοσύνη πάρει τον λάθος δρόμο, τότε ‘τη βάψαμε’ όλοι μας. Πρέπει να δράσουμε από κοινού με την κυβέρνηση ώστε να προλάβουμε αυτό το ενδεχόμενο» σημείωσε.

Αυτό που προτείνει ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν ρύθμιση στις εταιρείες που αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο Άλτμαν δηλώνει ότι «η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη».

 

Προηγούμενο άρθροΟι πλουσιότερες χώρες (G7) χρωστάνε 13 τρις δολάρια στις φτωχότερες
Επόμενο άρθροΑρνείται οποιαδήποτε συνεργασία ο Βελόπουλος: «Τους θεωρώ όλους αναξιόπιστους»