Ντιμίτρι Μεντβέντεφ: «Η Ρωσια μπορεί να απαντήσει με πυρηνικά άν…»

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ που είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί να απαντήσει με πυρηνικά εναντίον ενός εχθρού που χρησιμοποιεί μόνο συμβατικά όπλα άν παραβιστεί η ανεξαρτησία της Ρωσίας και δεχθεί επίθεση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Έχουμε ένα ειδικό έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό το έγγραφο υποδεικνύει σαφώς τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία δικαιούται να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα.

Υπάρχουν μερικά από αυτά, επιτρέψτε μου να σας τα θυμίσω: Το νούμερο ένα είναι η κατάσταση, όταν η Ρωσία χτυπιέται από πυρηνικό πύραυλο. Η δεύτερη περίπτωση είναι οποιαδήποτε χρήση άλλων πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της. Το τρίτο είναι μια επίθεση σε μια κρίσιμη υποδομή που θα έχει παραλύσει τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις μας. Και η τέταρτη περίπτωση είναι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή με τη χρήση συμβατικών όπλων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να μη δώσουμε σε κανέναν, λόγο να αμφιβάλλει έστω και στο παραμικρό ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιαδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας της».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες
Επόμενο άρθροΥπουργός Γεωργίας Ουκρανίας: «Κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη στις εξαγωγές σιτηρών»