Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών.

Ο πρόεδρος των ιατρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε ολιγωρία τους προηγούμενους πέντε μήνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της υγειονομικής κρίσης. Έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό  προσωπικό και εξοπλισμό.

“Δεν έχει γίνει τίποτα για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία εκ των πραγμάτων ξεκινούσαν από αρνητική θέση σε αυτή την ιστορία” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη τρέχουσα χρονική περίοδο, ο κ. Παπαμιχάλης ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί με την πρώτη εικόνα, εάν ένας ασθενής έχει γρίπη, κοινό κρυολόγημα ή Covid-19. Τόνισε την ανάγκη διενέργειας τεστ, όμως υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο Σερρών δεν έχει τη δυνατότητα διενέργειας τεστ. “Τα παίρνει και τα στέλνει στη Θεσσαλονίκη” σημείωσε συμπληρώνοντας ότι εξαιτίας αυτού υπάρχει καθυστέρηση τουλάχιστον 24 ωρών μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. “Είμαστε σε οριακό σημείο” ανέφερε ο ίδιος λέγοντας ότι “φτάσαμε μέχρι εδώ, δεν ακουστήκαμε, δεν έγιναν προσλήψεις στα νοσοκομεία, όπως έπρεπε”.

Είπε χαρακτηριστικά ότι στα νοσοκομεία που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές, όπως οι Σέρρες, επικρατεί μια “εμπόλεμη” κατάσταση και επισήμανε ότι “σ’ αυτό τον πόλεμο θα πρέπει να πάρουν μέρος όλοι, όλο το υγειονομικό προσωπικό του νομού”.

“Αυτή τη στιγμή πραγματικά απειλούνται ζωές ανθρώπων. Θα φτάσουμε στο σημείο ως γιατροί να επιλέγουμε το ποιός ασθενείς θα χρήζει περισσότερης φροντίδας σε σχέση με άλλον, ή ακόμα και για τη ζωή τους, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα αυτή τη στιγμή για να ενισχύσει το ΕΣΥ” κατέληξε ο κ. Παπαμιχάλης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαμιχάλη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΤα ζευγάρια της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος
Επόμενο άρθροΑναστολή λειτουργίας του Εθνικού Κολυμβητηρίου στη Θεσσαλονίκη