Νομοσχέδιο για βοήθεια ύψους 40δις δολαρίων προς την Ουκρανία υπέγραψε ο Τζό Μπάιντεν

Νομοσχέδιο παροχής για πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πριν από λίγες ημέρες το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το Κογκρέσο και είχε προωθηθεί στον Λευκό Οίκο για να υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο.

Το συγκεκριμένο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε έγκριση και από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολ. ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Όμως ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητούσε εδώ και πολλές εβδομάδες μια σημαντική τροποποίηση στον προϋπολογισμό ώστε να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτή τη νέα φάση του πολέμου.

 

Προηγούμενο άρθροΟι Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν με πύραυλο φορτίο με όπλα στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΑφαίρεσαν το μεταλλικό κράνος από το μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων