Οργή και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι ο Νίκος Σειραγάκης, ο προπονητής που είχε καταδικαστεί για βιασμούς 36 παιδιών στην Κρήτη, αποφυλακίστηκε.

Το συμβούλιο των φυλακών Τριπόλεως έκανε δεκτή την αίτησή του για αποφυλάκιση με τον όρο να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής όπου βρίσκεται ο τόπος κατοικίας του, δύο φορές το μήνα.

Συγκεκριμένα οι όροι της αποφυλάκισης είναι οι εξής: Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καταδικασμένος Σειραγάκης έχει αποφυλακιστεί άλλη μία φορά στο παρελθόν.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2020 «αποδεσμεύτηκε» από τις φυλακές Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του.

Λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο, ο ίδιος παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του και έτσι συνελήφθη, παίρνοντας τον δρόμο της φυλακής ξανά.

Τότε είχε δηλώσει τόπο διαμονής κάποια περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας τότε στο Δελτίο Eιδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης είχε πει ότι: “H μετακίνηση του περιορίζεται εντός των ορίων της πόλης της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα περιθώρια κίνησης του -υπό οποιαδήποτε μορφή- είναι ευρύτατα. Ο ίδιος συμπλήρωσε με έμφαση: «Φαντάζομαι ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης παίρνει τα μέτρα της για να μη συνεχίσει ο Σειραγάκης την εγκληματική του δράση”.

Να θυμίσουμε ότι είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα.

Πλέον, 12,5 χρόνια μετά, ο Σειραγάκης κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος.

Προηγούμενο άρθροΣιδηροδρομικό ατύχημα στην Ολλανδία – Ένας νεκρός, πολλοί «σοβαρά τραυματίες»
Επόμενο άρθροΧωρίς λεωφορεία για πέντε ώρες η Θεσσαλονίκη την Πέμπτη