Νίκος Καραχάλιος: Πυρ κατά ριπάς σε επιλογές Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εσωκομματικής ηθικής της ΝΔ

Ο Νίκος Καραχάλιος Αναλυτής και Πρόεδρος του ανεξαρτήτου Think Tank Forum 2020 στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη

Για την υπόθεση Μαραβέγια

“Προέρχομαι από μία κυβέρνηση, όπου ο Πρόεδρος Κώστας Καραμανλής το είχε κάνει ηθικό κανόνα. Δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα. Όταν όμως βλέπαμε ένα στέλεχος να βγαίνει έξω από το πλαίσιο που ανέχεται ο κόσμος, είμασταν ευαισθητοποιημένοι και παίρναμε ανάλογα μέτρα. Αυτό που είναι λίαν ανησυχητικό εδώ, δεν είναι ότι συμβαίνουν αυτά, αλλά οτι επιβάλλονται και νομιμοποιούνται και ενισχυονται από την κυβέρνηση”.

“Είχα σαν αρχή μου να μην σχολιάσω με την όποια κριτική, ή τον πολιτικό μου λόγο, την κοινοβουλευτική ομάδα και αυτό, για να μη κατηγορηθει η όποια εσωκομματική, αντιπολιτευτική μας προσπάθειά, για κίνηση αποστασίας. Όσο περνάει ο καιρος και δε βλέπω καμία αντίδραση, που νομιμοποιουνται οι βουλευτές να έχουν, δεν μπορώ κι εγώ να μην εκνευριστώ. Με ανησυχεί οτι η μονη αντιδραση που εχουμε τους τελευταίους μήνες για όλα αυτα που συμβαίνουν, ήταν για ένα και μόνο πράγμα, το συντεχνιακό τους αίτημα. Όλων η έννοια, είναι οτι μπορεί να μην εκλεγούν ξανά. Βάλανε χέρι στον πρωθυπουργό, διακριτικά, γιατι έχουν την πρωτοκαθεδρία στα τηλεοπτικά κανάλια οι υπουργοί, έναντι αυτών”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κος Νίκος Καραχάλιος στην εκπομπή Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ του δημοσιογράφου Αλέξη Ντόνα, για τη συναντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στον Βοσπορο.

“Μου μεταφέρθηκε από γνωστό εκδότη, ότι ο κος Μητσοτάκης δεν ηταν μόνος του στη συναντηση. Συνοδευόταν από τον κο Γεραπετρίτη , ο οποίος συνοδευόταν από ένα συγγενικό του πρόσωπο, επιχειρηματια κατασκευαστή. Μαζί ήταν κι ένας αναλυτής από τους ενδοτικούς του ΕΛΙΑΜΕΠ και αυτοί είχαν συνάντηση με το γιό του Ερντογάν, ο οποίος ανακατεύεται σε κυβερνητικές παραπρακτικές και τον γνωστό και Καλίν, τον σύμβουλο ο οποίος κατακεραυνώνει την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία. Τι φέρεται να συζήτησαν; Τρόπους χρηματοδότησης του καναλιού της Κωνσταντινούπολης, ένα φαραωνικό έργο που έχει οραματιστει ο Ερντογάν για να αφήσει τη σφραγίδα του τη γεωπολιτική στη νεο-οθωμανική Τουρκία που ονειρεύεται. Να μπορούν οι Τούρκοι να είναι τα απολυτα αφεντικά της περιοχής και να αλλάξουν τις ισορροπίες. Συν μια καινούργια πόλη που θελουν να χτιστεί σε προνομιακό σημείο. Μέχρι τώρα δεν είχαν βρεθεί χρηματοδότες παρά μόνο από τις χώρες του Κόλπου και μάλιστα από κάποια ακραία ισλαμικά στοιχεία. Και φέρεται να έρχεται η Ελλάδα, μέσω του κου Μητσοτάκη και των συνεργατών του, να διευκολύνει ένα έργο το οποίο μπορεί να αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες εις βάρος μας”.

“Η εξωτερική πολιτική μπορεί να ασκείται με μυστικό τρόπο γιατί αφορά τα μυστικά των κρατών, αλλά δεν μπορει να μη ξέρει ο υπουργός εξωτερικών, τι κάνει ο πρωθυπουργός. Προχθές βγήκε ο κος Δένδιας και είπε ότι χρειάζεται ιχνηλάτηση του τι συνεβη στο Βόσπορο, Το κυριότερο ερώτημα είναι “Γιατί λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση στο Βόσπορο, αυξάνεται η τουρκική επιθετικότητα. Άρα, κάτι ειπώθηκε εκεί το οποίο “ερέθισε” τον Ερντογάν. Έχουμε φτάσει να είμαστε σε κατάσταση 74, ο στρατός, η αεροπορια και ο στρατός μας να είναι σε γενική επιστράτευση, επειδή έκανε ένα άνοιγμα, ή έδωσε μια υπόσχεση κος Μητσοτάκης, την οποία δε γνωρίζει κανείς και δεν την τήρησε προφανώς”.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Γάκης στον Focus FM: “O κος Βασιλακόπουλος ντροπιάζει τον κλάδο των γιατρών”
Επόμενο άρθροΚαιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές την Πέμπτη