Νίκος Ανδρουλάκης: Αισιόδοξος για την εκλογική επιτυχία του κόμματός

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη μια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν μας τιμήσει ο Ελληνικός λαός έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος», δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο “Βήμα της Κυριακής”.

Δηλώνει αισιόδοξος για την εκλογική επιτυχία του κόμματός, καθώς υποστηρίζει ότι «στις εθνικές εκλογές θα αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα γίνουν το φθινόπωρο, ο κ. Μητσοτάκης μονότονα επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι όποτε κι αν γίνουν».

Ιδιαίτερα επικριτικός είναι στην εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πώς με “πυροτεχνήματα” δεν γίνεται. «Περάσαμε πολύ γρήγορα από την “νέα σελίδα στις Ελληντουρκικές σχέσεις” που έλεγε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν σε μία νέα περίοδο όξυνσης, με την Τουρκία να ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να αμφισβητεί ευθέως την εθνική μας κυριαρχία», ενώ κατακρίνει την όξυνση που επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν. « Θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Θα εργαλειοποιήσει κάθε δυνατότητα που έχει, το προσφυγικό, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το αίτημα εισόδου Φινλανδίας και Σουηδίας, θα προσπαθήσει να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και στο Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κύπρο, ήδη έχουμε ένα νέο μπαράζ προκλήσεων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Όλα αυτά όμως χωρίς να δημιουργούμε πανικό στους πολίτες με επικίνδυνες διαρροές, όπως αυτές που προήλθαν από το υπουργείο ‘Αμυνας. Οφείλουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική μας δύναμη χωρίς τυμπανοκρουσίες εσωτερικής κατανάλωσης», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

 

Προηγούμενο άρθροΝέες απειλές Ερντογάν: «Θα πάθετε ό,τι οι πρόγονοί σας»
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΑΡ