Νιγηρία: Κακοποιοί απήγαγαν 39 παιδιά από αγρόκτημα

Συχνό φαινόμενο αποτελεί για τη Νιγηρία ομάδες κακοποιών να απαγάγουν παιδιά και να ζητούν λύτρα.

Συμμορία κακοποιών απήγαγε τουλάχιστον 39 παιδιά που εργάζονταν σε αγρόκτημα στη βορειοδυτική Νιγηρία προκειμένου να αποσπάσει λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν χθες Τετάρτη η αστυνομία, τοπικός αξιωματούχος και κάτοικοι.
Η απαγωγή έγινε την Κυριακή, όταν δεκάδες ένοπλοι, κινούμενοι με μοτοσικλέτες, εισέβαλαν στο αγρόκτημα, έξω από το χωριό Μαϊρούα, στην πολιτεία Κατσίνα, κι άρπαξαν τα παιδιά, κατά τις πηγές αυτές.
Βαριά οπλισμένες συμμορίες, στις οποίες οι αρχές αναφέρονται γενικά χρησιμοποιώντας τον όρο bandits («κακοποιοι», ή «ληστοσυμμορίτες»), κατατρομοκρατούν εδώ και πάνω από μια δεκαετία τους κατοίκους στην κεντρική και στη βορειοδυτική Νιγηρία, διαπράττοντας ζωοκλοπές, λεηλασίες, απαγωγές για λύτρα και φόνους. Οι επιθέσεις τους έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
Γενικά, οι όμηροι αφήνονται ελεύθεροι από τους κακοποιούς αφού λάβουν λύτρα.
Οι συμμορίες αυτές δρουν με ορμητήρια καταυλισμούς κυρίως στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται σε τμήματα των πολιτειών Ζαμφαρά, Νίγηρας, Κατσίνα και Καντούνα.
Αστυνομικοί «έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή» για να «διασώσουν τους ομήρους και να συλλάβουν τους εγκληματίες», πρόσθεσε ο κ. Ίσα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Αξιωματούχος στην περιφέρεια Φασκάρι, όπου υπάγεται το χωριό Μαϊρούα, είπε πως απήχθηκαν δεκάδες εργάτες γης.
Οι περισσότεροι ενήλικοι εργάτες, δεδομένου πως «μπορούσαν να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα», κατάφεραν να ξεφύγουν, «όμως 39 παιδιά, που δεν μπόρεσαν να τους ξεφύγουν, αιχμαλωτίστηκαν» από τους κακοποιούς, είπε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Κατά τον αξιωματούχο αυτό, στο παρελθόν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος είχε κλείσει συμφωνία με κακοποιούς, προκειμένου να μπορεί να γίνεται ομαλά η συγκομιδή με αντάλλαγμα την καταβολή χρημάτων, για «προστασία» από τις συμμορίες. Όμως οι bandits δεν έλαβαν τα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί, πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μαθητής ξυλοκοπήθηκε άγρια από συμμαθητές του σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο
Επόμενο άρθρο63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ταινίες, αφιερώματα και βραβεία