Με λαμπρότητα και σεμνότητα στέφθηκε νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ο Κάρολος Γ’.

Εβδομήντα χρόνια μετά την προηγούμενη τελετή, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ, ανέλαβε και επίσημα τον θρόνο σε τελετουργικό που έλαβε χώρα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ,  το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Οι σάλπιγγες ήχησαν μέσα στο μεσαιωνικό αβαείο και οι παριστάμενοι φώναξαν «Ο Θεός σώζει τον βασιλέα!». Στη λειτουργία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ηγέτες, ευγενείς και διασημότητες.

Εξω είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες στρατιώτες, δεκάδες χιλιάδες θεατές και αρκετοί διαδηλωτές. Παράλληλα, τη στέψη παρακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 300 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αργότερα, οι εστεμμένοι Κάρολος και Καμίλα, χαιρέτησαν τα πλήθη από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή συμμετείχαν για πρώτη φορά πνευματικοί ηγέτες από διαφορετικές θρησκείες με στόχο να αντανακλάται η ποικιλομορφία της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας. Άλλωστε, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: 12 νεκροί από σύγκρουση φορτηγού με 11 οχήματα -VIDEO
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη-ΙΧ εμβόλισε περιπολικό στο κέντρο της πόλης