Νέο παραλήρημα και προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τον Χουλούσι Ακάρ!

Την ώρα που Δένδιας και Τσαβούσογλου προετοιμάζουν τη συνάντηση τους ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προκλητικός απέναντι στη χώρα μας χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική.

«Παρά τις εποικοδομητικές μας προσπάθειες, δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά αρνητικών δηλώσεων, ενεργειών και απειλών» είπε στο παραλήρημα του ο Χουλούσι Ακαρ χαρακτηρίζοντας «αβάσιμους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο τους ισχυρισμούς της Ελλάδας περί υφαλοκρηπίδας και παράλογες που κλιμακώνουν την ένταση τις αξιώσεις της στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παρά τις εποικοδομητικές μας προσπάθειες, δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά αρνητικών δηλώσεων, ενεργειών και απειλών. Οι ασκήσεις που πραγματοποίησε η Ελλάδα με σκοπό την πρόκληση, ο εξοπλισμός των νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συμφωνιών, το άνοιγμα αυτών των νησιών σε ξένα πολεμικά πλοία, οι αβάσιμοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ισχυρισμοί περί υφαλοκρηπίδας και oi παράλογες αξιώσεις της στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο κλιμακώνουν την ένταση. Οι προκλητικές ενέργειες και η απειλητική γλώσσα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ένα τέτοιο ύφος δεν συμβάλλει επ’ ουδενί στην επίλυση των προβλημάτων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταλήξουν πουθενά». 

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο, υποστήριξε ότι «η απαίτηση της Ελλάδας για ένα τόσο μικρό νησί να διαθέτει ΑΟΖ δεν προβλέπεται από κανένα διεθνές δίκαιο».

Επανέλαβε επίσης ότι είναι μάταιη την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας κι ότι αυτός που θα ζημιωθεί κυρίως θα είναι η τσέπη του ελληνικού λαού.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στο λιμενικό για τον εντοπισμό επαγγελματία ψαρά που αγνοείται – Βρέθηκε ακυβέρνητο το σκάφος του
Επόμενο άρθροΒρέθηκε νεκρός ο ψαράς που αγνοούνταν