Νέες τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας αυτή τη φορά από τον Ιμπραχίμ Καλίν

Νέες τουρκικές απειλές προς την Ελλάδα αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν.
Σε δηλώσεις του υποστξήριξε ότι: «σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, ακόμη και στην Κρήτη, θα έχει σοβαρές συνέπειες». «Θα αντισταθούμε σφοδρά, δεν θα το αποδεχθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σσχετικό ερώτημα δημοσιογράφου ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη, ο Ιμπραχίμ Καλίν απάντησε:

«Το είπε πρόσφατα και ο υπουργός Εξωτερικών, ότι οποιαδήποτε επέκταση άνω των 6 μιλίων, όχι 12 μιλίων, θα αντιμετωπίσει την άμεση αντίρρηση, την αντίθεση και τη σφοδρή αντίσταση από την Τουρκία. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αφήστε τα 12 μίλια, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αν τα επεκτείνουν και πάνω από 6, 7, 8 και 9 μίλια. Και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να μην καταφύγουν σε τέτοιο δρόμο. Αν κάνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θα τα αφήσουμε ποτέ αναπάντητα».

Συμπλήρωσε επίσης ότι: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στην Κρήτη, τα πλοία μας θα βγαίνουν στη Μεσόγειο από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν θα το αποδεχθούμε. Είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου».

Προηγούμενο άρθροΦθορές απο αγώνστους σε ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών και σ ένα εμπορικό κατάστημα
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση για τη μεταφορά 35χρονης τραυματισμένης ορειβάτισσας από τον Όλυμπο – Απογειώθηκε super puma