Νέες προκλήσεις κατα της Ελλάδας από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τουρκική πλευράς κατά της χώρας μας και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Έκανε λόγο «προκλητικά παιχνίδια της Ελλάδας» επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση για αποστρατιωτικοποίηση νησιών στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Milliyet», ο Φουάτ Οκτάι στράφηκε κατά της χώρας μας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα πρέπει να «βάλει μυαλό. Αν δεν κάνει βήμα, θα αρχίσει η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Φουάτ Οκτάι τόνισε: «Η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά. «Υπάρχει μια Τουρκία που κάνει υπομονή 100 χρόνια. Πρώτα η κατοχή, μετά το… κρυφτό πίσω από κάποια δικαιώματα στη Λωζάνη. Το απαιτούν και οι συμφωνίες του 1946. Αλλά σήμερα, το να τις αγνοούμε και να ερμηνεύουμε ξανά τις διεθνείς συμφωνίες σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και να περιμένουμε τη συναίνεση της Τουρκίας σε αυτό, είναι απλώς αφέλεια. Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να συναινέσει σε αυτό. Ξέρουμε τι κάνουμε. Για αυτό η Ελλάδα να συνέλθει το συντομότερο δυνατό. Είναι ξεκάθαρο τι έκανε στις αρχές του 1900 και τι κάναμε εμείς ως αποτέλεσμα του αγώνα για ανεξαρτησία. Για να προστατεύσουμε τα εδάφη μας, την κυριαρχία μας, τη δική μας εδαφική ακεραιότητα. Ζήσαμε και το περιστατικό της Κύπρου. Ελπίζουμε να συνέλθει η Ελλάδα, να δώσει προτεραιότητα στις σχέσεις καλής γειτονίας. Είναι αδύνατο για την Τουρκία να δεχτεί μια τόσο επιθετική προσέγγιση και να εισβάλει στον εναέριο χώρο μας, προερχόμενη από 600 χιλιόμετρα μακριά», υπογράμμισε, δηλώνοντας ξεκάθαρα: «Είτε αυτά τα νησιά θα αποστρατιωτικοποιηθούν, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Ως Τουρκία, θα το κάνουμε αυτό. Θα το αμφισβητήσουμε αυτό. Κι όπου πάει».

Αναφερόμενος στην Κύπρο δήλωσε: «Η ΕΕ έκανε λάθος και στην Κύπρο. Κάναμε υπομονή 46 χρόνια ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο νησί. Λένε για τους Τούρκους ότι είναι μειονότητα αλλά δεν υπάρχει μειονότητα».

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος από την Αλεξανδρούπολη: «Η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η ανεργία»
Επόμενο άρθροΣε ύφεση η φωτιά στο Άγιο Όρος – Παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής